LİSANS - ÖNLİSANS ADAY ÖĞRENCİ

İMSAM Projesi Üniversitemiz Bünyesinde Yürütülmeye Başlandı

16.05.2022

İSTKA Yaratıcı Endüstriler Mali Destek Programı kapsamında desteklenen "İMSAM-İslam Mimarisi ve Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi” projemiz üniversitemiz bünyesinde yürütülmeye başlandı.

Merkezimizde; İslam Mimarisi ve Sanatları ile ilgili araştırmalar yürütülecek ve Mimar Sinan'ın geliştirdiği mimari teknikler üzerine deneysel çalışmalar yapılacaktır. Oymacılık, Osmanlı Varağı, Kündekari, Marküteri, Kalem İşi ve Hat Sanatları üzerine mühendislerin, zanaatkarların ve ustaların becerilerini yeni nesillere aktarması yine Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilecektir.

Proje Süresi: 18 ay
Proje
Uygulama Tarihleri: 20.02.2022-20.08.2023

Proje Merkez Müdürü Güzel Sanatlar Fakültesi  Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Zehra DOĞAN SÖZÜER, Proje Koordinatörü ve TTO Koordinatörü Uzm. Cansu COŞAN ve projeye verdikleri desteklerinden dolayı Haliç TTO ekibini tebrik eder, İMSAM’ın üniversitemizde gerçekleşecek olan yeni proje ve yenilikçi iş fikirlerine ilham olmasını dileriz.